Gezinsblad
Cornelis Carel (Corneel) Callenbach met:
Johanna (Antje) Ophorst
1) Catharina Maria (Cato) Callenbach, geb. 19 okt 1859 te Nijkerk, ovl. 20 sep 1924 te Leerdam
Gehuwd 10 aug 1893 te Nijkerk met:
Cornelis Trompsz de Vries, geb. 26 nov 1867 te Urk, ovl. 19 mrt 1949 te Soest, beroep(en): Hoofdonderwijzer, zoon van Tromp Riekeltsz de Vries en Jannetje Willems Kramer
Cornelis verliet op 15-jarige leeftijd Urk, studeerde aan de Klokkenberg te Nijmegen en diende het Christelijk onderwijzer eerst als onderwijzer te Haarlemmermeer-Oostzijde, Nijkerk en Amsterdam en daarna als hoofd van "De school met de Bijbel" te Leerdam.
[Bron: www.callenbach-meerburg.nl]

Onderwijzer, redacteur en auteur van ‘Geschiedenis van het eiland Urk’

Cornelis de Vries studeerde aan de kweekschool te Nijmegen en werkte als leraar op diverse scholen. Rond 1893 werd hij schoolhoofd in Leerdam, waar hij trouwde met Catharina Callenbach (dochter van uitgever Callenbach). Vanaf de oprichting van de Urker Courant in 1912 was hij redacteur; bij de herstart van de krant in 1923 werd hij hoofdredacteur. Na haar dood reisde Cornelis naar Batavia om de Urker verpleegster Geertje Kramer (ook medewerker van de Urker Courant) ten huwelijk te vragen. Vooral na zijn pensionering verrichtte Cornelis onderzoek naar de geschiedenis van Urk. Zijn handgeschreven manuscript verscheen 14 jaar na zijn overlijden en wordt tot op de dag van vandaag als het standaardwerk over het Urker verleden gezien.
Hoofdindex A-Z