Gezinsblad
Jan Hamelink, geb. 14 jun 1926 te Werkendam, ovl. 28 mrt 1977, beroep(en): Beroepsmilitair, zoon van Willem Hamelink en Dirkje Neeltje Paans
Gehuwd 13 sep 1945 te Haastrecht (gescheiden voor 1976) met:
Lammigje Lens, geb. 14 jun 1926 te Stad Vollenhove 1e huwelijk 2e huwelijk, dochter van Arnoldus (Nolles) Lens en Annegien (Anne) Zandbergen
1) Willem (Wim) Hamelink, geb. 15 feb 1946 te Haastrecht
2) Arnold Hamelink, geb. 15 jul 1950 te Buitenzorg (Indonesie), beroep(en): Technical Trainer Philips Heathcare
3) Nelleke (Nelly) Hamelink, geb. 29 okt 1951 te Blerick (Venlo), ovl. 27 feb 2001 te Tilburg (NB), Eindhovens echtpaar met opzet aangereden

Donderdag 1 maart. EINDHOVEN - De dodelijke aanrijding van maandagavond op de Antwerpenlaan in Eindhoven, was geen ongeluk, maar vrijwel zeker opzet. De 28-jarige man die het Eindhovense echtpaar Renders aanreed, blijkt de schoonzoon te zijn.

De 49-jarige mevrouw D. Renders liep fataal hersenletsel op. Haar 51-jarige man raakte zwaargewond, maar is volgens de politie buiten levensgevaar. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid. De politie wil in het belang van het onderzoek verder geen mededelingen doen.

De 28-jarige verdachte, een Eindhovenaar, is in een echtscheidingsprocedure verwikkeld en had een conflict met de familie van zijn vrouw. Maandagmiddag was er al ruzie geweest tussen hem en zijn schoonouders bij een ontmoeting tijdens het carnavalin de binnenstad.

Maandagavond rond half elf, toen de heer en mevrouw Renders bij de bushalte op Antwerpenlaan liepen, reed de verdachte plotseling op hen af, schepte hen en reed vervolgens door. Rond elf uur kreeg hij zelf een ongeluk. Hij botste tegen een boom opde St. Oedenrodeseweg in Best en raakte lichtgewond. De politie stelde vast dat de 28-jarige had gedronken. Er werd een promillage van 0,65 promille geconstateerd.

De verdachte werd in Best door een getuige uit zijn auto geholpen. Pas gistermorgen meldde deze persoon zich na een oproep van de politie. Ook een andere getuige heeft zich gemeld. De politie wil niet zeggen of hun verklaringen iets hebben opgeleverd.
[Bron: Eindhovens Dagblad]
, crem. 7 mrt 2001 te Eindhoven (NB) met:
D. (Harrie) Renders
4) Anneke Hamelink, geb. 16 okt 1952 te Bandoeng (Indonesie)
5) Lammie Hamelink, geb. 2 jan 1955 te Venlo, beroep(en): Eigenaar Kennel v.d. Mibaf's Hoeve (Teckels)
Hoofdindex A-Z