Gezinsblad
Klaas Pieterszen Brands, ged. 9 mrt 1732 te Urk, ovl. 1797 te Urk, beroep(en): Schout van Urk en Secretaris, zoon van Pieter Willemsz Brands en Aaltien Gerritsz
Ondertrouwd 26 feb 1754 te Urk
Gehuwd 16 mrt 1755 te Urk met:
Anna Hendriks Snijder, geb. 31 aug 1729 te Kampen, ged. 2 sep 1729 te Kampen, ovl. 12 mrt 1792 te Urk, Klaas Pietersz. Brands schreef naar aanleiding van het overlijden van zijn echtgenote, de volgende brief aan Jacob Hooft, Commissaris van de Pilotage:


Edel Moogende Heer en Mevrouw

Dewijl het den vrijmagtigen God den Heere van leven en dood behaagt heeft mijn tederst Geliefde Echtgenoot Anna Hendriks Snijder op den 12 Maart de klok van twaalf uuren aan een beroert van sestien weken in den oudedom van Twee en sestig Jaaren enses maanden en dertien dagen uyt mijne liefde armen weg te rukken en soo ik hoope in Zijne Zalige Heerlijkheyd over gebragt. Een slag die mij aller gevoeligst treft dat het is de Heere welke het doet en Wiens doen Majestijt en Heerlijkheyd is, wiens ik ook wensche te zwijgen en Hem alle mijne belangen toe te vertrouwen. Ik heb het van mijne pligt geacht Uedele hiervan kennisse te geven niet twijfelende of Uedele zult in mijne regtmaatige droefheid wel eenig deel willen neemen terwijl ik vanharte wensche dat de Almagtige Uedele lang voor deeze en andere smertelijke gevallen bewaare.

Na mij in Uedele minschap te hebben aanbevolen, heb ik de eer mij met achting te noemen

Mijn Heer

Uedele bedroefde dienaar

K.P. Brands

schout en secretaris
, dochter van Hendricus Johannesz Snijder en Margrietje Dirks van Gorcum
1) Hendrik Klaasz Brands, geb. ± 1756 te Urk
Neemt als "Fuselier d'Infanterie" deel aan de tocht van Napoleon naar Rusland en is daarvan nooit terug gekomen.
Hoofdindex A-Z